Kramp in benen s nachts

Kramp in benen

Hebt u ook last van kramp in benen s nachts ? Dat is een lastig probleem waar zeer veel mensen last van hebben. Vooral als mensen ouder worden, treedt het probleem kramp in benen ’s nachts vaker op. Reden is dat de bloedsomloop minder goed gaan werken naarmate je ouder wordt en hierdoor kramp in benen s nacht optreedt.

Kramp in benen s nachts

De bloedsomloop van de benen

In de aderen van de benen zitten een soort van poortjes, welke er voor zorgen dat het bloed omhoog geduwd wordt. Doordat deze poortjes open en dicht gaan, kan er bij elke hartslag een deel van het bloed omhoog gaan. Naarmate mensen ouder worden, gaan deze poortjes minder goed werken. Kramp in benen s nachts is het gevolg.

Wat gebeurt er ’s nachts

Kramp in benen s nachts komt doordat de poortjes in de aderen minder goed open en dicht gaan. Hierdoor raken de benen minder doorbloed en dat leidt tot kramp in benen ’s nachts. Vaak helpt het om even uit bed te stappen een een stukje door het huis te wandelen. Een ander middel tegen kramp in benen s nachts is het slikken van een Magnesiumpreparaat. Het ontbreken van magnesium in het lichaam kan soms ook de oorzaak zijn van het problemen.

Roestige spijker

Vroeger was het advies om tegen kramp in benen s nachts, een roestige spijker onder het bed te leggen. Geen idee of dit helpt, het is het proberen waard.