Kramp in benen oorzaak

Vervelende kramp!

Eén van de meer ernstige gezondheidsproblemen die een kramp in benen oorzaak kan zijn staat bekent als DVT of diepe veneuze trombose. Maar meestal moet de kramp in benen oorzaak niet zo ver gezocht worden.

Kramp in benen oorzaak

Elektrolyten?

Een slechte balans van elektrolyten in het lichaam kan zeker een kramp in benen oorzaak zijn. Wanneer de balans niet meer in evenwicht is zal het lichaam bepaalde signalen krijgen, één is kramp in de benen. Calcium, kalium en natrium zijn elektrolyten die invloed hebben op de werking van de spieren.

De oorzaak kan banaal zijn

De kramp in benen oorzaak kan ook heel banaal zijn. Als u voor een hele dag op stap gaat en niet regelmatig de tijd neemt om te drinken, zal u na enige tijd min of meer hevige krampen krijgen. Dehydratatie is inderdaad één van de kramp in benen oorzaak.

Ernstige symptomen?

Wanneer u ondervindt dat de kramp in de benen, vergezeld wordt door andere symptomen zoals duizeligheid, hartkloppingen en kortademigheid wijst dit op een meer ernstige oorzaak van de dehydratie. Waarschijnlijk liggen stress en slechte eet- en drinkgewoonten aan de oorzaak en moet u deze onderliggende problemen dringend aanpakken.